Een leermindset is een must voor studenten van vrachtwagenrijschool

Een van de grootste uitdagingen voor de meeste volwassen leerlingen is om in een leermentaliteit te komen wanneer ze zich in een trainingssituatie bevinden. Helaas gaan veel volwassen leerlingen niet naar de vrachtwagenrijschool met het idee dat ze iets nieuws gaan leren. In plaats daarvan komen ze op de eerste dag aan met de instelling dat ze gewoon door de training kunnen rennen en gemakkelijk het examen aan de andere kant kunnen halen om hun CDL te halen. Ze zien de training vaak als tijdverspilling of een soort pauze voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan.

Een lerende mindset krijgen is essentieel voor iedereen die naar de vrachtwagenrijschool gaat. Dit is het geval als u nog nooit een vrachtwagen heeft bestuurd of als u terugkomt in de vrachtwagenindustrie nadat uw laatste CDL is verlopen. Vaak hebben de mensen die terugkomen in de branche het moeilijk om rijles in Utrecht los te laten hoe ze dingen in het verleden deden en open te staan ​​voor het leren van nieuwe technieken en nieuwe technologieën die nu deel uitmaken van de branche.

Een lerende mindset is meer dan alleen op tijd komen en opletten. Het omvat het begrijpen van het belang van het absorberen van alles wat je kunt van de training, de professionele instructeurs en de studenten die er ook zijn om te leren. Om dit te doen, moet u zich actief bezighouden met de volgende leertechnieken die u zullen helpen om echte waarde uit uw training te halen.

Wees er elke dag – zowel mentaal als fysiek

Er zijn studenten die elke dag of elke geplande les of rijtijd naar de les komen, en er zijn studenten die tijdens het trainingsprogramma meerdere dagen overslaan of missen. De meeste rijscholen zijn ontworpen om zo kort mogelijk te zijn, wat betekent dat de aanwezigen minder tijd weg van huis of van het werk zijn. Het is van cruciaal belang om zoveel mogelijk te voorkomen dat u dagen of lessen mist.

Als je een dag moet missen, moet je de instructeurs van tevoren op de hoogte stellen en dat er iemand aanwezig is die je correct en nauwkeurig kan informeren over wat je hebt gemist.

Naast fysiek in de klas zitten, moet je er ook mentaal zijn. Houd jezelf gefocust, probeer tijdens de les of tijdens het praktische deel van de training niet aan andere dingen te denken. Een kritieke kwestie zal zijn om voldoende slaap te krijgen om de dag door te komen en toch mentaal alert te zijn.

Vermijd slechte invloeden

Dit klinkt misschien als iets dat je moeder elke dag voor de lagere school tegen je zei, maar het staat nog steeds als een volwassene die een klassikaal trainingsprogramma doorloopt. Die grappige mensen op school die altijd grappen maken of de vragen stellen om de instructeurs gek te maken, zijn geen aanwinst voor jou of je opleiding.

In de meeste vrachtwagenrijscholen is hun gedrag in de klas echter niet de slechte invloed die je moet vermijden. Waar je heel voorzichtig mee moet zijn, is luisteren naar hun alternatieve opties voor het voltooien van een taak of het gebruik van een bepaalde rijtechniek of -methode. Dit komt meestal van mensen die enige ervaring hebben met het besturen van een vrachtwagen en een manier hebben gevonden die voor hen werkt om achteruit te rijden, een inspectie vóór de rit uit te voeren, een lading vast te zetten of een aantal andere taken.

Het probleem is dat hun manier kan werken, het kan zelfs tijd besparen, maar het is niet de manier die correct is. Vaak zijn deze “tips” erg onveilig en als je ze tijdens een examen gebruikt, kan het zijn dat je faalt. Ze kunnen op zijn minst een reëel gevaar voor u vormen op de weg als u eindelijk in uw eentje een groot tuig onder controle hebt.

Een ander groot probleem dat je moet vermijden, is luisteren naar andere studenten die zeggen dat een bepaald aspect van het programma niet echt belangrijk is. Alle aspecten van het programma zijn belangrijk op een bepaald gebied van het beroep en ontbrekende informatie kan ertoe leiden dat u niet slaagt voor een programma of dat u niet in staat bent een sollicitatiegesprek af te ronden om die baan te krijgen die u echt wilt.